.

Vanuit de 4 Mendistricten worden regelmatig jeugdtrainingsdagen georganiseerd. Ook zijn er jeugdrubrieken in de reguliere basiswedstrijdsport. Daar bleek zoveel talent te zijn dat een aantal kartrekkers, waaronder Hans Zumbrink en Bram Chardon besloten om een team naar het Europees kampioenschap voor jeugdmenners af te vaardigen. Bram is zelf ook als jeugdmenner begonnen en hoort nu tot de internationale vierspantop. “In mijn tijd was de mogelijkheid van jeugdwedstrijden er helaas niet en moest ik me gelijk meten met de senioren.” Een competitie van leeftijdgenoten onder elkaar, zoals we ook kennen bij de ponysport onder het zadel, is voor jeugdmenners veel leuker.

Door de inzet van veel vrijwilligers werd voor het eerst in 2021 een Nederlands team afgevaardigd. In het Franse Sélestat werd een zilveren medaille behaald en een jaar later in het Hongaarse Kisbér pakte het Nederlands team goud. Het bewijs dat Nederland niet alleen bij de senioren, maar ook bij de jeugd toonaangevend is.

De jeugd is de toekomst en daarom willen we het jeugdmennen blijven stimuleren en borgen dat er op toekomstige Jeugd-EK’s weer een Nederlandse afvaardiging is.